ZAJĘCIA KULINARNO - BADAWCZE 0A


 W dniu 9 stycznia dzieci z klasy 0 a wzięły udział w zajęciach kulinarnych połączonych z badawczymi, podczas których poznały właściwości fizyczne niektórych produktów spożywczych (mąka, sól, cukier, soda oczyszczona) oraz zrobiły słodkie muffinki. Celem zajęć było również rozumienie informacji podanych w formie uproszczonych rysunków (przepis na ciasto). Uczniowie zwrócili również uwagę na higienę i bezpieczeństwo podczas wykonywanych czynności. Muffinki wyszły pyszne i kolorowe. Zachęcam do wspólnych wypieków, które mogą być fajnym sposobem na spędzanie zimowych wieczorów.

Przepis:
5 bananów
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
¼ łyżeczki soli
pół kostki masła
SMACZNEGO!!!!!!:)

                                                          

                        



   
 ZACHĘCAMY DO OBEJRZENIA GALERII ZE ZDJĘCIEM Z TEGO WYDARZENIA: